TV der bevæger dig

De helt små skolebørn skal lære tysk

Lærere fra Sønderborg øver sig i at lære de små elever tysk. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

I Sønderborg Kommune skal de yngste skoleelever lære tysk fra næste skoleår.

1 af 2

35 lærere i Sønderborg Kommune får torsdag ”værktøjskasser”, så de er klar til at lege tysk ind i de mindste skolebørn fra 0. klasse fra næste skoleår.

Efter sommerferien får børnene i Sønderborg Kommunes folkeskoler tyskundervisning allerede fra 0. klasse. Det er resultat af en beslutning i byrådet sidste efterår.

Derfor er 35 lærere torsdag i fuld gang med selv at lege med det materiale, som forvaltningen Børn og Uddannelse og konsulentfirmaet Global House har udviklet til de kan bruge, når de helt små skolebørn nu skal kæmpe med de tyske gloser.

- Tyskundervisningen skal være sjov og inspirerende, og vi vil gerne hjælpe tysklærerne med at komme godt i gang med den nye opgave.
Derfor har vi kombineret en undervisningskasse, som rummer rim og remser, bevægelseslege og samtalespil, som egner sig til mindre klasser, fortæller Marie Fink, der er faglig vejleder i Global House til TV SYD.

Det har været nødvendigt at udvikle det helt fra bunden, fordi der ikke findes materiale af den type til undervisning i danske skoler i forvejen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden