De laver poesi på bestilling

Hvis du skal forbi banegården i Kolding, så kan det være, du støder på to unge mænd i campingstole bevæbnet med skrivemaskiner. De to kan levere poesi på bestilling.

I to uger har Simon Maegaard og Christoffer Jespersen fået penge for poesi. Så snart solen skinner, slæber de en gammeldags skrivemaskine ned foran banegården. Og for en tyver kan man få skrevet sit personlige digt.

Ingen penge til øl

- En dag blev vi enige om, at vi godt kunne drikke nogle øl, men vi havde ingen penge, fortæller de til TV SYDs udsendte.

- Så Simon, han kigger sådan lidt med spøg i øjnene og siger: Skal vi så ikke gå ud og sælge nogle digte. Det grinte vi lidt af - og en halv time senere, så sad vi her, forklarer Christoffer Jespersen.

På vej mod England

Nu er det impulsive indslag blevet til Poeten og Professoren. Og de er meget produktive. Det bliver nemt til 30-40 digte om dagen.

Simon Maegaard er det lyriske geni. De har fået lavet et logo - og en plakat - for at signalere, at de er to seriøse mennesker, der leverer noget seriøs poesi. De har fået en side på Facebook - og kan prale af at have et digt hængende i Australien...

Og fremtiden, ja, den byder på mere eksotiske oplevelser en pladsen foran banegården i Kolding:

- Vi skal til Esbjerg på fredag - af alle steder. Det glæder vi os meget til. Det er jo åbningen mod England, så er vi på vej, Esbjerg!

Se mere på deres Facebook-side: www.facebook.com/PoetProfessor