TV der bevæger dig

De rigeste kvinder bor i sydjylland

Hanni Toosbuy Kasprzak fra Haderslev er Danmarks suverænt rigeste kvinde.

Mange danske kvinder har formuer i Joakim von And-klassen, viser den første liste over kvindelige velhavere - og de fleste bor i Syd- og Sønderjylland.

Det fremgår af den første opgørelse af kvindelige velhavere herhjemme, der offentliggøres i Berlingske søndag. Hovedparten af kvinderne har dog ikke selv knoklet sig til formuerne.

Avisen har identificeret 41 kvinder med personlige formuer på over 300 millioner kroner. Fire kan titulere sig mangemilliardærer, mens 12 er milliardærer. Andre 14 er gode for over 500 millioner kroner.

Arvingen af fodtøjsimperiet Ecco Sko, Hanni Toosbuy Kasprzak, er med en formue på 14,7 milliarder kroner den suverænt rigeste. På de næste pladser kommer Lego-arvingen Keld Kirk Kristiansens to døtre, der hver har formuer i nærheden af fire milliarder kroner.

Fra det syd- og sønderjyske er også Karin Clausen, Danfoss-arving, Birthe Christiansen, datter af afdøde bil-importør Nic. Christiansen, Kolding, søstrene Susanne og Birgitte Boris Fleggaard, arvinger til Fleggaard-koncernen, der er blevet velhavende på grænsehandel, Hanne Terp-Nielsen, arving til Abena i Aabenraa og endelig Dorthe Sørensen, der er datter af afdøde købmand John Hanssen fra Vejle. 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden