De rykker ud, når hjertet går i stå

En gruppe af førstehjælpere i Felsted ved Aabenraa rykker ud med hjertestarter, når der er brug for akut hjælp. De skal give livreddende hjælp, indtil akut-ambulancen når frem.

Felsted Borgerforening og det tidligere Felsted-Tumbøl brandværn står bag akutgruppen i Felsted.

Den indgår i Regions Syddanmarks samlede præhospitale beredskab.

Regionen har været med til at oprette lignende førstehjælps-grupper i yderområder som Årø, Kegnæs, Nordals og på Langeland.

- Regionens akutte beredskab dækker over en bred vifte af tilbud fra lægehelikoptere, ambulancekørsel og som en sidste vigtig brik i det akutte beredskab har vi så de frivillige selvfinansierende akuthjælperordninger, forklarer formanden for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V).

De ni tidligere brandfolk i førstehjælps-gruppen i Felsted tiltrådte 1. marts, og siden har der været bud efter dem flere gange.

Det lokale beredskab tilkaldes via SMS fra regionens vagtcentral.

- I Region Syddanmark har vi gode erfaringer med at samarbejde med frivillige på sundhedsområdet, og det glæder mig at se, hvordan de også her i Felsted formår at bakke op om ordningen. Det siger noget om lokalsamfundet, initiativtagerne og de frivillige, at de vil gøre en indsats for deres medborgere her i området, siger Thyge Nielsen (V).