TV der bevæger dig

De rykker ud, når hjertet går i stå

02:14

Finn Knudsen og Dres Hoffmann rykker ud.

1 af 2

En gruppe af førstehjælpere i Felsted ved Aabenraa rykker ud med hjertestarter, når der er brug for akut hjælp. De skal give livreddende hjælp, indtil akut-ambulancen når frem.

Felsted Borgerforening og det tidligere Felsted-Tumbøl brandværn står bag akutgruppen i Felsted.

Den indgår i Regions Syddanmarks samlede præhospitale beredskab.

Regionen har været med til at oprette lignende førstehjælps-grupper i yderområder som Årø, Kegnæs, Nordals og på Langeland.

- Regionens akutte beredskab dækker over en bred vifte af tilbud fra lægehelikoptere, ambulancekørsel og som en sidste vigtig brik i det akutte beredskab har vi så de frivillige selvfinansierende akuthjælperordninger, forklarer formanden for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V).

De ni tidligere brandfolk i førstehjælps-gruppen i Felsted tiltrådte 1. marts, og siden har der været bud efter dem flere gange.

Det lokale beredskab tilkaldes via SMS fra regionens vagtcentral.

- I Region Syddanmark har vi gode erfaringer med at samarbejde med frivillige på sundhedsområdet, og det glæder mig at se, hvordan de også her i Felsted formår at bakke op om ordningen. Det siger noget om lokalsamfundet, initiativtagerne og de frivillige, at de vil gøre en indsats for deres medborgere her i området, siger Thyge Nielsen (V).

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden