De sidste støjskærme må vente til næste år

De sidste støjskærme langs motorvej E45 ved Kolding bliver først sat op efter nytår. Det var ellers planen, at alle skærmene skulle være på plads i dag, fredag, inden juleferien.

Siden slutningen af oktober har bilisterne på motorvej E45 ved Kolding kunnet følge med i opsætningen af støjskærme på en 1.400 meter lang strækning ved Bramdrupdam.

Vejdirektoratet havde håbet, at alle skærme ville være plads i dag, når juleferien går i gang - men den sidste etape bliver forsinket til ind i januar.

På en delstrækning, hvor Troldhedestien går under motorvejen, skal støjskærmen have gennemsigtige elementer. Det sker af hensyn til lysindfald ved naturområdet og af hensyn til en af skærmens naboer.

De gennemsigtige skærme er blevet forsinket i produktion og vil først blive leveret efter nytår. De sidste opsætninger vil kunne ske fra bagsiden, så det får ingen betydning for trafikken på Sønderjyske Motorvej.

Der vil dog hen over jul og nytår fortsat være tre smalle spor på de 1.400 meter forbi støjskærmen med en hastighedsgrænse på 80 kilometer i timen.

Oprindeligt var planen at lægge trafikken tilbage til normalen inden jul, men vejret op til jul tillader ikke, at der gennemføres afstribnings-arbejde.