TV der bevæger dig

De skal op mod de store

Jeg har aldrig leget ret meget med LEGO - da jeg var lille, var jeg sådan en, der fulgte vejledningen i byggesættet. Det er derfor Robert supplerer mig så godt - han er praktikeren og jeg er teoretikeren, fortæller 18-årige Emil fra Vejle Tekniske Gymnasium, som ses til venstre på billedet. Billeder:

To drenge fra Vejle Tekniske gymnasium har vundet en dansk konkurrence om at bygge robotter. Nu skal de op mod de store i finalen i Kuala Lumpur.

Emil Bennedsen og Robert Søndergaard fra Vejle Tekniske Gymnasium har vundet den danske kvalifikationsfinale i bygning og programmering af Lego-robotter i Aarhus.

Dermed har de kvalificeret sig til den internationale finale om 10 dage Kuala Lumpur i Malaysia, hvor de skal repræsentere Danmark i den internationale finale i World Robotic Olympiad.

- I Asien er det her virkelig stort og konkurrencen benhård. Malaysia, Rusland, Thailand, Taiwan og Kina har flere tusind hold med i deres nationale konkurrencer, så det er klart, at vi kommer op imod nogle pænt skarpe hjerner i finalen, siger Emil.

Han er den teoretisk funderede af de to, mens Robert er god til at omsætte kreative idéer til konkrete løsninger.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden