TV der bevæger dig

De skal op mod de store

Jeg har aldrig leget ret meget med LEGO - da jeg var lille, var jeg sådan en, der fulgte vejledningen i byggesættet. Det er derfor Robert supplerer mig så godt - han er praktikeren og jeg er teoretikeren, fortæller 18-årige Emil fra Vejle Tekniske Gymnasium, som ses til venstre på billedet. Billeder:

To drenge fra Vejle Tekniske gymnasium har vundet en dansk konkurrence om at bygge robotter. Nu skal de op mod de store i finalen i Kuala Lumpur.

Emil Bennedsen og Robert Søndergaard fra Vejle Tekniske Gymnasium har vundet den danske kvalifikationsfinale i bygning og programmering af Lego-robotter i Aarhus.

Dermed har de kvalificeret sig til den internationale finale om 10 dage Kuala Lumpur i Malaysia, hvor de skal repræsentere Danmark i den internationale finale i World Robotic Olympiad.

- I Asien er det her virkelig stort og konkurrencen benhård. Malaysia, Rusland, Thailand, Taiwan og Kina har flere tusind hold med i deres nationale konkurrencer, så det er klart, at vi kommer op imod nogle pænt skarpe hjerner i finalen, siger Emil.

Han er den teoretisk funderede af de to, mens Robert er god til at omsætte kreative idéer til konkrete løsninger.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden