TV der bevæger dig

De skal sikre trafik gennem Vejle

Politihjemmeværnet skal hjælpe trafikenaterne bedre gennem Vejle, når motorvejen lukker onsdag aften.

30 mand fra Politihjemmeværnet skal onsdag aften og nat sikre, at trafikken ikke bryder sammen gennem Vejle, når motorvejen lukkes i sydgående retning.

- Vi skal hjælpe til i 13 kryds ned over havnen i Vejle, fortæller kompagnichef Mich Klausen til TV SYD. I begyndelsen bliver det med god gammeldags manuel dirigering.

Bedt om hjælp

Vejdirektoratet har bedt Politihjemmeværnet om hjælp, når motorvejen nord for Vejle lukkes totalt i sydgående retning fra kl. 19 onsdag aften, fordi der skal lægges ny asfalt på.

I forrige uge blev motorvejen også spærret - men i nordgående retning - og ved den lejlighed brød trafikken ind gennem Vejle sammen. Politiet fik også rapporter om flere ulovlige uvendinger på motorvejen - specielt fra Fredericia mod Vejle. Bilisterne blev fanget i kilometerlange køer.

30 stiller op

Vejdirektoratet forventer ikke, at der opstår ligeså alvorlige køproblemer fra onsdag, fordi der er flere frakørselsmuligheder i sydgående retning.

- Vi er glade for at kunne hjælpe, siger Mich Klausen, som er lidt imponeret over, at det er lykkedes at få 30 frivillige til at stille op til opgaven.

- Vi har fået at vide, at trafikken stilner af med midnat, men principielt er vi på opgaven til torsdag morgen. Og hvis det skulle blive regnvejr, har vi også stillet os til rådighed torsdag aften og nat, tilføjer han.

Hvis vejret - som udsigten siger - arter sig godt, kan asfaltarbejde måske være overstået på den ene nat.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden