TV der bevæger dig

De sønderjyske køkkengryder dufter af Tyskland

Vil du til pølsefest, skal du tage til Sønderjylland. Foto: Claes Adel, TV SYD

I Sønderjylland er kosten præget af naboskabet med Tyskland, og det er især pølser, kål og småkager sønderjyderne er helt pjattede med.

Her i det sønderjyske er vi vældig inspireret af det tyske køkken, når vi laver mad. Vi spiser f.eks. 30 procent mere kål og pølser end resten af landet.

Læs også Trekantområdet spiser moderne

I Kvickly Sønderborg er man endda gået så vidt, at man har ansat en pølsemager i slagterafdelingen. Og selvom der er stor efterspørgsel på pølser hele året rundt,  tyder det på, at ekstra mange skal have have en bid pølse nytårsaften. Alene i  Kvickly Sønderborg er der nemlig lavet over 5000 kålpølser i denne uge.

Men det er altså ikke kålpølsen, der er favoritten blandt butikkens kunder. 

- Det er ringridderpølsen. Den har en lidt længere sæson end kålpølsen, så derved får vi også et lidt større salg på den, siger varehuschef i Kvickly Sønderborg,Torben Callesen.

00:18

Analysechef i Coop, Lars Aarup fortæller, hvad der kendtegner det sønderjyske køkken. 

Luk video

Men sønderjyderne sætter også  gerne tænderne i pomfritter, schnitzler og ikke mindst småkager.

- Myten om det sønderjyske kagebord er faktisk god nok. Når vi ser på, hvor mange småkager der spises i Sønderjylland, ligger vi faktisk 50 procent over resten af Danmark, siger  til TV SYD. 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu