Dommens dag for den royale træningsklub

Det er dommens dag for de mænd, der vil løbe The Royal Run sammen med kronprinsen til næste år. Mændene, som TV SYD følger, får nemlig løbende papir på, hvor god eller dårlig deres kondition er.

Det er dommens dag for de mænd, der vil løbe The Royal Run sammen med kronprinsen til næste år. Mændene, som TV SYD følger løbende, får nemlig testet, hvor god eller måske hvor dårlig deres kondition er, og om de klarer den skæbnesvangre fedt-eksamen.

quote

Det er en del af helingsprocessen, hvis man vil være rask. Så må man kæmpe for det, og hvis man opbygger muskelmasse, så har man en chance for at nedbryde kræft.

Henrik Pedersen, kræftpatient, Esbjerg

Imens mændene løber, finder fysioterapeut Heidi Juul Jensen vægten frem. Den kan afsløre det meste:

- Jeg har tænkt mig at veje dem og måle deres fedtprocent og deres muskelmasse, og så er det min plan, at jeg gør det igen om tre måneder, fortæller Heidi Juul Jensen.

Til sammen har mændene en bunke sygdomme og skader. Det er alt fra dårlig hofte til lungekræft:

- Det er en del af helingsprocessen, hvis man vil være rask. Så må man kæmpe for det, og hvis man opbygger muskelmasse, så har man en chance for at nedbryde kræft. I hvert fald giver det en en større helbredschance end, hvis du ikke træner, fortæller Henrik Pedersen, der har har lungekræft.

En pæn portion overvægt

Vægten afslører alle kropsdetaljer, og fedtprocenten er den værste.

quote

Der var en del, der havde en meget meget høj fedtprocent, og en del med en BMI væsentligt over 30, så der er noget at arbejde med.

Heidi Juul Jensen, fysioterapeut, Esbjerg Kommune

- Jeg er i dårligere form, end jeg troede, siger Henrik Pedersen.  

Det samme gælder for de fleste af mændene:

- Der er rigtig meget at arbejde med, specielt på fedtprocenten. Der var en del, der havde en meget meget høj fedtprocent, og en del med en BMI væsentligt over 30, så der er noget at arbejde med, men jeg tror på, de nok skal komme ud at løbe sammen med kronprinsen til maj, siger fysioterapeut Heidi Juul Jensen, efter alle er målt og vejet.