TV der bevæger dig

De ulovlige våben vælter ind hos politiet

I hele juni er der frit lejde til at indlevere ulovlige våben - Det betyder, man kan aflevere våbnene helt uden at få straf eller bøde. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Helt anonymt og uden risiko for straffeforfølgelse kan man aflevere ulovlige våben til Sydøstjyllands Politi. Det benytter mange sig af.

I hele juni kan man helt anonymt og uden risiko for strafforfølgelse aflevere sine ulovlige våben til politiet. Tilbuddet gælder til og med 1. juli, hvorefter minimumstraffen for besiddelse af ulovlige skydevåben og eksplosivstoffer er to års fængsel.

Mange har gjort brug af tilbuddet, og i sidste uge blev der igen afleveret en masse af ulovlige våben. Sydøstjyllands Politi har gjort status og fra 10. juni til 16. juni har man modtaget 159 skydevåben, luft- og fjedervåben, 59 knive, sværd og dolke samt 11 sprængfarlige våben. 

Man bidrager også til at sikre et fortsat trygt samfund, fordi våbnene dermed ikke længere kan stjæles og bruges til kriminelle formål.

Michael Weiss, politidirektør, Sydøstjyllands Politi

Herudover er der blevet afleveret en mængde ammunition.

- Vi kan kun opfordre andre til at gøre det samme, for det er en helt særlig mulighed, de har lige nu. Man undgår ikke bare risikoen for at blive retsforfulgt og straffet, men man bidrager også til at sikre et fortsat trygt samfund, fordi våbnene dermed ikke længere kan stjæles og bruges til kriminelle formål, siger politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi.

Der er to uger tilbage af frit-lejde-perioden, så der er stadig mulighed for at aflevere ulovlige våben. Har du et våben til aflevering, så kontakt Sydøstjyllands Politi på 114.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden