De unge mænd i Varde hungrer efter kvinder

Unge kvinder forsvinder fra især landkommunerne for at uddanne sig i storbyerne. Og de vender ikke tilbage. Det efterlader de unge mænd med få muligheder for at finde den udkårne og stifte familie.

Affolkning

Konsekvensen af manglen på kvinder er en risiko af en affolkning af landområderne. Samt et skel mellem land og by, hvor de faglærte og ufaglærte mænd bor, mens de højtuddannede i stadig højere grad bor i byerne.  

Varde og Fanø mest i underskud

Varde og Fanø Kommuner har i TV SYDs område de største underskud af kvinder i alderen 18-30 år. Men ingen kommuner i Syd- og Sønderjylland kan mønstre et decideret overskud af kvinder i denne aldersgruppe selv om Kolding Kommune - som den eneste - ligger tæt på.

Kun én ud af fem

Kun én ud af 5 kvinder vender tilbage til deres hjemkommune. De finder deres udkårne i storbyen, hvor de også har fået deres uddannelse og har begyndt deres erhvervskarriere.

Import af kvinder

69856

Det betyder hård konkurrence om de tilbageblevne unge kvinder i landområderne. Mange af de unge mænd vælger simpelthen af importere deres hustru fra udlandet.