De yngste elever skal lære kinesisk

Elever i børnehaveklassen skal ikke kun lære de danske bogstaver at kende. Nu får de undervisning i kinesisk.

De har lært at sige ?Ni hao? som noget af det første, da de begyndte i skolen. Børnehaveklasseeleverne på Egekratskolen i Grimstrup har nemlig fået undervisning i kinesisk to timer om ugen siden august.

Der findes omkring 55.000 tegn i det kinesiske sprog. En almindelig veluddannet kineser kender omkring 8.000-10.000 tegn. Målet er ikke, at eleverne skal lære alt om at tale og skrive kinesisk. Men ifølge skoleleder Børge Pedersen er det vigtigt, at eleverne lærer at forstå kinesisk kultur og traditioner:

-Det kinesiske samfund bliver en mere og mere betydningsfuld faktor i vores globale verden. Ethvert dansk hjem kan jo vende møbler, gafler eller lysestager og se, at det er produceret i Kina, siger Børge Pedersen om beslutningen til TV SYD.

Kinesisklærer Birger Ulrich Lillethorup underviser børnene i kinesisk to timer om ugen. Han oplever, at børnene lærer meget:

-Vi leger det ind. Der er ikke noget på skrift, for de kan ikke læse endnu, men de kan sagtens lære at genkende tegnene. De ved også godt, hvad McDonald?s er. Den gyldne måge kan de sagtens kende på lang afstand, så selvfølgelig kan de også genkende kinesiske tegn.

Når skoleåret er slut, vil skolen evaluere forløbet og finde ud af, om de kommende børnehaveklasseelever også skal have kinesisk.