Delegation kæmpede for kaserne på Christiansborg

Der skal ikke være tvivl om, at Haderslev vil bevare deres kaserne. Økonomiudvalget fra Haderslev Kommune tropper op på Christiansborg fredag for at forsvare deres militære anlæg.

- Vi elsker uniformer i Haderslev, siger borgmester H.P. Geil.

Derfor er en hel delegation fra Haderslev Byråd fredag morgen taget mod København for at fortælle folketingspolitikerne, hvorfor Haderslev Kaserne skal bevares.

Lige nu er der nemlig gang i forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig, og det er blevet rygtet, at Haderslev Kaserne er i spil.

- At vi tager til Christiansborg er rettidig omhu. Vi vil sikre os, at politikerne får de rigtige informationer og ikke kun baserer deres beslutninger på en rapport, der risikerer at give et forkert billede af kasernen og dens betydning, siger H.P. Geil til TV SYD.

For en sjælden gang skyld har Forsvarsudvalget og Udvalget for Landdistrikter og Øer sat sig sammen for at tale om forsvarsforliget. Og det er det politikerne fra Haderslev vil udnytte til at fortælle folketingspolitikerne om de visioner, kommunen har for at udvikle den såkaldte forsvarsklynge i kommunen yderligere.

- Vi har jobs til ægtefællen, og der er en folkelig opbakning til den militære arbejdsplads. Den slags bliver der ikke taget højde for i en rapport.

- Vi kommer venligsindet denne gang, men vi er også klar til at gå hårdere til dem, hvis det bliver nødvendigt, siger H.P. Geil til TV SYD.