TV der bevæger dig

Demente har også brug for venner

Jens Erik Andersen gik igen i gang med træningen, da vennerne gav ham livsmodet tilbage. (Foto: Horsens Kommunens presseafdeling).

Demens-plejehjemmet Slotsgården i Horsens efterlyser venner til beboerne på plejehjemmet. Det har nemlig vist sig, at beboerne får det bedre af, at de stadig mødes med gamle venner.

- Ud over at koordinere og fastholde aftaler med beboernes venner gør kontaktpersonerne på Slotsgården også meget ud af at tale med de dementes venner. Samtaler som kan være med til at give et indtryk af beboernes liv, før de flyttede ind på Slotsgården, fortæller Bente Falkenberg Juul, der er afdelingsleder på Slotsgården.

Personalet kan bedre tage hensyn til beboerne særlige behov og ønsker, når de kender deres fortid.

De ansatte oplever også, at beboerne liver op, når venner kommer på besøg.

Det kan 72-årige Jens Erik Andersen tale med om. Han har tidligere været en habil sportsmand inden for håndbold og cykling, men han blev slået ud af en hjerneskade.

Var opgivet

Han er glad for, at han stadig har kontakt med flere af de gamle sportskammerater, selv om han bor på plejehjem.

- Det betyder meget for mig at få besøg af mine venner. Det holder mig i form, og så holder det liv i minderne om den tilværelse, jeg havde engang, giver Jens Erik Andersen.

Han er i dag i stand til selv at klare mange af hverdagens gøremål, selv om personalet i begyndelsen var i tvivl om, hvorvidt det var muligt at genoptræne ham.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden