TV der bevæger dig

Demo imod spareforslag

Der var fredag stor tilslutning til en demonstration imod forslag om at lukke Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Esbjerg Foto: Mathias Falkenhøj Gaundorf

Stor tilslutning til protest mod at lukke psykiatrisk afdeling

Et større fakkeltog med anslået et par hundrede deltagere fyldte Esbjergs gader i fredags skumringslys. Det var en demonstration imod Region Syddanmarks spareplaner, som har bragt en lukning af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Esbjerg i spil.

Forslaget indgår som et af mange spareforslag, som politikerne i Region Syddanmark skal tage stilling til i den kommende tid.

Foreningen Bedre Psykiatri, pårørende, ansatte på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling på Spansbjerg Hospital i Esbjerg deltog i demonstrationen. Den gik gennem byens gader til rådhuset, hvor  SF-medlem af Region Syddanmark, Ida Damborg, og formanden for Foreningen Bedre Psykiatri, Birgit Elgaard talte.

Forslaget om at lukke dag- og døgnfunktionen på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling på Spangsbjerg Hospital i Esbjerg anslås at give en besparelse på 32 mill. Kr. I stedet skal funktionerne flyttes til Aabenraa. Forslaget er et blandt i alt 38 forslag, som samlet vil give en besparelse på 210 mill. Kr. på regionens sundhedsbudget i år.

Alle spareforslagene sendes i høring den 25. januar. Beslutningerne skal træffes på regionsrådsmødet i Region Syddanmark den 25. april.   

00:38

Foto: Mathias Falkenhøj Gaundorf.

Luk video

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden