Demonstration i Kolding for demokrati og ytringsfrihed

Lørdag kl. 12 er der demonstration for ytringsfrihed og demokrati på Axeltorv i Kolding. Demonstrationen er arrangeret af Folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S) og herboende somalier Fuad Farah Hussein.

Det er det dødbringende terrorangreb i Paris, som har fået de to venner til at arrangere en tværpolitisk og tværreligiøs demonstration for demokratiet på lørdag.

-Vi vil gerne vise verden, vi på trods af alle politiske og religiøse forskelle kæmper mod ekstremisme, og derfor vil vi samle alle de mennesker, der tror på demokratiet og ytringsfrihedens.

Terror skal ikke splitte os, siger Christian Rabjerg Madsen til TV SYD

-Hvis man tager ytringsfriheden for givet, kan være en forsvinder, så det er vigtigt vi kæmper for den, fortsætter den socialdemokratiske politiker.

Til demonstrationen på lørdag er der inviteret politiske talere fra alle partier i Folketinget, blandt andet Mette Bock (MF), Liberal Alliance og Medlem af Udenrigspolitisk Nævn.

Der er også inviteret repræsentanter for pressen som talere

-Det er fordi det er vigtigt vi står skulder ved skulder med dem og deres dræbte kollegaer, fortæller Fuad Farah Hussein.