Demonstrerer mod planerne om at hæve pensionsalderen

Lørdag formiddag er Kirketorvet i Vejle rammen om en protest mod regeringens planer om at hæve pensionsalderen.

Bag demonstrationen står lagerarbejder Bjarne Lykke, der også er tillidsrepræsentant på HP. Frugt i Vejle. 

Britta Mejer-Riedel, der til daglig er chauffør hos Post Nord, deltager i dag i demonstrationen. Hun er ikke vild med planerne om at hæve pensionsalderen.

- Jeg har arrangeret demonstrationen fordi jeg ikke tror jeg kan arbejde til jeg skal på pension. Jeg har ikke den tro, fordi jeg har set hvordan mine forældre var slidt op inden deres. Og jeg skal arbejde længere end de skulle.
 Hver dag hører jeg, hvordan kollegaer snakker om det. Jeg er bange for at ikke mange af os med fysisk arbejde kommer  til at nyde vores otium, siger Bjarne Lykke, der er 48 år, om baggrunden for demonstrationen, som han har inviteret til på Facebook.

Kort før demonstrationen gik i gang lørdag kl. 11 var der på Facebook tilmeldt 237 deltagere - mens 737 havde vist interesse. 

Der er et pænt fremmøde til demonstrationen i Vejle.
Der er et pænt fremmøde til demonstrationen i Vejle.
Foto: Kasper Larsen, TV SYD

Under demonstrationen vil der være taler af Bjarne Lykke, tillidsmand H.P. frugt, Vejle, Jane Norman Larsen, tillidsmand Kastrup Lufthavn, Thomas Hesselberg, tillidsmand Haldor Topsøe, Frederiksværk, Henning Overgaard, forbundssekretær 3F, Martin Jensen, formand for 3F Vejle, Peter Hummelgaard Thomsen, MF, Socialdemokratiet, Amager, Karina Lorentzen, fhv. MF, SF, Kolding, Jan Hoby, Næstformand LFS (landsforeningen for socialpædagoger), København og Christian Juhl, MF, Enhedslisten, SønderJylland. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.