Den eneste vej til og fra Mandø er spærret

Vejen, der forbinder Mandø med fastlandet, har fået så store skader fra stormen, at den søndag blev spærret for al trafik. Den bliver tidligst åbnet mandag.

Der er ingen mulighed for at komme til og fra Mandø i øjeblikket. Låningsvejen, der forbinder Mandø med fastlandet, er spærret for trafik. Det sker, fordi stormen Ingolf natten mellem lørdag og søndag har forårsaget store skader på vejen. 

- Vandet har skyllet vejen væk. Flere steder er der huller på en meter, så det er fuldstændig uansvarligt, hvis man begynder at køre på den, sagde Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, søndag aften til TV SYD. 

Vejen er spærret for trafik, indtil strækningen er repareret. Vagtchefen fortæller, de endnu ikke ved, hvor lang tid det tager at reparere vejen, men den bliver tidligst åbnet igen mandag. 

- Vi har ikke set så store skader på vejen før. Vi tror muligvis, det er vindretningen, der er skyld i det, siger vagtchef Erik Lindholdt. 

Hvis du bor på Mandø og har brug for akut lægehjælp, politi eller brandvæsen, så skal du som normalt ringe 1-1-2. Borgere, der har brug for lægehjælp, men hvor det ikke haster, skal kontakte lægevagten som normalt. Lægevagten er informeret om situationen. 

Politiet oplyser, at Esbjerg Kommune også er orienteret om situationen og hjælper de borgere, der har brug for bistand.