Den får fuld gas på ny rallycross-bane

Lørdag åbner en rallycross-bane i Esbjerg, hvor de glæder sig over de nye faciliteter, der giver helt nye muligheder end før.

Lørdag åbner den nye rallycross-bane i Esbjerg, og det er noget, som man har set frem til i foreningen Esbjerg Motorsport og Automobilsport.

- Det er helt fantastisk at have fået bygget sådan en rally-cross bane på internationalt niveau. Vi har set frem til det i Esbjerg Motorsport Automobilsport. Esbjerg Kommune har været med til at få det op at stå. Det bliver en stor dag, når vi skal indvie den, siger rallycrosskører Søren ”Julle” Pedersen til TV SYD.

Foreningen har oplevet en markant interesse for den nye bane. Antallet af medlemmer er næsten firedoblet og folk kommer både fra ind- og udland for at træne på banen.

- Før havde vi en ren folkeracebane, hvor vi havde jord på hele banen. Nu har banen internationale mål, det gør, at der ligger asfalt de rigtige steder på banen, så vi kan kører rallycross, crosskart, og vi har endda fået en af Danmarks eneste rigtige flyvehop. Så der bliver fuld underholdning til indvielsen, siger Søren "Julle" Pedersen.

Den nye bane har også ekstra sikkerhedsforanstaltnigner så der kan køres internationale løb på den i fremtiden.

Herunder kan du se indslaget fra TV SYDs udsendelse 19.30.