TV der bevæger dig

Den første stork fløj mod nord

Her er den type stork, vi ser flest af i Syd og Sønderjylland. Den med ble-barnet i næbbet.

Årets første stork er blevet set nær Horsens og på Fyn. Det kan være storken Nina, der blev udruget i Danmark i 2009.

I weekenden fik Danmark årets første stork at se. Milde sydlige vinde førte forårsbebuderen over alle til vore breddegrader, men det er for tidligt at sige, om om den bliver her i landet.

Set to steder

Storken blev set og fotograferet både i Avlby med Middelfart lørdag og i Bleld ved Horsens søndag. Måske er det den samme fugl. En hvid ring over knæet på storken ved Horsens kan betyde, at det er en dansk fugl, opvokset i Gundsølille ved Roskilde. 

- Storken blev sidst observeret i Danmark i september 2010, da den trak sydpå med en større flok skånske storke, siger ornitologen Jess Frederiksen på storke-entusiasternes hjemmeside, som der er link til i denne artikel.

Eneste overlevende

- Men storken, der i øvrigt har det borgerlige navn Nina og er den eneste overlevende danske storkeunge i 2009, har åbenbart valgt at lægge vejen forbi Horsens, fortæller Jess Frederiksen.

Storken fortsatte i rask tempo i løbet af søndagen. Midt på eftermiddagen nåede den helt til Vestbjerg nord for Aalborg.

Også en stork ved Rejsby

Men ebn stork er også set i Vadehavs-området. Jørn Petersen skriver til jv.dk:

Jeg så en stork cirka to kilometer syd for Rejsby i går, sidst på eftermiddagen, den lettede fra en lille skov, hvor den havde grene/pinde med. Storken lettede imens jeg kørte forbi, den var ca. 100 meter inde på marken ved en lille skov.

Grene og pinde i næbbet? Hvad bruger den grene og pinde til? Måske er der endelig en stork, der slår sig ned i nærheden af Ribe. Eller måske i Ribe?

link til storkene - hjemmesiden for storke-entusiaster

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden