Den frostkolde krig optrappes

Opkomlingen på markedet for isudbringning, Viking-is, har trods et fogedforbud ikke opgivet ævred.

Fra slutningen af marts vil man kunne høre melodien fra de røde isbiler i østdanske kvarterer, når Viking-is indtager Sjælland og øerne med otte biler.
Det skriver Politiken søndag.

Dermed optrappes konkurrencen med de etablerede blå Hjem-is-biler, hvis 35 år lange monopol på udbringning af is blev brudt for præcis et år siden.

»Vores forventninger til Sjælland er bestemt ikke mindre end i det solformørkede Jylland. Forbrugerne vil opleve et alternativ, så de nu kan vælge mellem at handle ved den røde og den blå bil. I betragtning af vores produkter er vi meget fortrøstningsfulde, da is fra Ben & Jerry's har den største markedsandel på Sjælland«, siger Tom Roth, stifter af Viking-is, til Politiken.

De røde frostbokse på hjul bliver om en måned introduceret for borgere på Lolland-Falster, i Sydsjælland, Midtsjælland, Nordvestsjælland, de københavnske forstæder samt Amager. Hvor traditionsrige Hjem-is tilbyder vafler og pindis ud fra egne opskrifter, kører Viking-is rundt med kendte brands fra Frisko og Ben & Jerry's.

Men sortimentet er i begrænset grad årsagen til, at Viking-is er kommet på manges læber. Medierne har flittigt berettet om, hvordan det Nestléejede Hjem-is har kæmpet for et fogedforbud mod den lille sønderjyske iskiosk med anklager om stjålne forretningshemmeligheder.

16. januar stadfæstede Vestre Landsret et forbud fra byretten mod Viking-is-biler i Syd- og Sønderjylland frem til 1. oktober, og erstatningssagen verserer fortsat.