Den gale grevinde på tv

Til juni begynder tv-optagelserne til dramaet om grevinde Anne Sofie Schack, der boede på Gram Slot i 1700-tallet. Hun blev kaldt den gale grevinde på grund af sit voldsomme temperament. Børn fra Gram Skole skal være med. 

Sidste år blev dramaet om den gale grevinde opført på Gram Slot som friluft-teater. Instruktøren var Jonny Schmidt, der sidste sommer også satte et total-teater op ved Slivsø. Forestillingen strakte sig over en scene på flere kilometer og var en gennemgang af store historiske begivenheder.

Ud på internettet

Jonny Schmidt fik dramaet om grevinden i stand ved et samarbejde mellem Gram Skole, Gram Slot og det sønderjyskle Center for Undervisningsmidler.

Optagelser fra forestillingen blev lagt ud på internettet, og det er årsagen til, at tv nu er interesseret. Det er et dansk og tysk selskab, der skal står for optagelserne.
 

Mange elever

Jonny Schmidt siger til Budstikken, at nogle af eleverne fra Gram Skole skal medvirke i filmen, men han har også plukket folk udefra der er lidt ældre.
 
Det kræver lidt mere at skulle lave film, og derfor har han hentet folk fra nogle af de andre teaterforestillinger han har lavet. Det drejer sig om folk fra Fællesskolen Hoptrup-Marstrup-Vilstrup, som også var med i forestillingen omkring Slivsø. Der kommer også elever fra Agerskov Ungdomsskole, elever fra 10. Aabenraa, samt nogle af de revyskuespillere han har stiftet bekendtskab med.

En magtfuld kvinde

Grevinde Anne Sofie Schack var en kvinde med magt. Hun fik sit øgenavn, ikke fordi hun var mentalt syg, men fordi hun var hidsig og temperamentsfuld.

Det fortælles om hende, at hun en dag i vrede langede ud efter en stuepiger, som faldt og slog sit hoved så hårdt på en jernovn, at hun forblødte og døde.

I dag er der en plet på gulvet, som ikke kan vaskes af. Den kom af stuepigens blod, siges det.