Den Tapre Landsoldat udsat for hærværk

En flok unge mænd kunne ikke holde fingrene for sig selv, da de på vej hjem fra en bytur kom forbi Fredericias kendte statue, Den Tapre Landsoldat. Gerningsmændene brækkede et blad af den gren, statuen holder.

Hærværket mod Den Tapre Landsoldat i Fredericia fandt sted omkring klokken tre natten til søndag den 19. juli - altså forrige weekend.

Video-overvågning af statuen afslørede en flok på syv unge mænd, der tog sig en klatretur på statuen, og den ene af mændene kunne ikke dy sig for at brække et blad af den gren, soldaten holder.

Det var en borger, der indleverede den afrevne blad som hittegods, der bragte museumsfolk på sporet af hærværket - og først i går mandag blev hærværket anmeldt til politiet, da overvågningsvideoen var gennemset.

- Det er ærgerligt, at man ikke kan have kulturarv til at stå i fred. Sidste år gennemgik statuen en gennemgribende og kostbar restaurering, og nu skal vi så til at reparere på ny, siger museumsinspektør på Museerne i Fredericia, Vibeke Kaiser-Hansen til TV SYD.