Den voldsomme blæst udfordrer strikkefestival på Fanø

Lige nu er mellem 7.000 og 10.000 gæster på vej til Fanø i Vadehavet for at deltage i Strikkefestivalen. Men blæsten driller arrangørerne, som ikke kan komme i gang med at opstille det store festivaltelt.

Torsdag begynder den oficielle Fanø Strikkefestival med gæster fra nær og fjern.

De seneste år har mellem 7.000 og 10.000 gæster lagt vejen forbi festivalen, de fire dage den varer.

Fanø Strikkefestival har siden starten i 2005 været velsignet af et meget lunt og solrigt septembervejr med temperaturer over 20 grader.

Sådan bliver det ikke i år. I hvert fald ikke de kommende par dage. 

quote

Vi har haft fantastiske vejr gennem alle årerne, så nu er det åbenbart vores tur til at tage alt det dårlige vejr på en gang.

Christel Seyfarth, arrangør, Fanø Strikkefestival

I øjeblikket viser vejrprognoserne nemlig, at onsdag eftermiddag og aften vil et meget kraftigt blæsevejr passere landet, hvor middelvindene vil nå op på stormende kuling omkring 22-23 meter per sekund i den sydligste del af landet og i Vadehavet, når blæsten når sit maksimum.

I Vadehavet og Blåvand kan blæsten måske kortvarigt nå op på fuld storm med mere end 24,5 meter per sekund, men det mest sandsynlige er ifølge prognoserne onsdag morgen, at blæsten holder sig lige under grænsen for storm i middelvinden.

quote

Vi aflyser intet, og har kun flyttet et arrangement Smag på Vadehavet torsdag aften til skolen aula, og vi bliver helt klar til at modtage folk igen i år.

Christel Seyfarth, arrangør, Fanø Strikkefestival

Onsdag kæmper arrangørerne Christel og Jørgen Seyfarth med at blive klar til torsdag, hvor den officielle festival begynder. Men den voldsomme blæst og regn driller de sidste forberedelser, og de tør derfor ikke sætte det store festivaltelt op på havnen i Nordby. 

Strikkefest i stærk blæst bliver gennemført - arrangørerne er klar med de sidste forberedelser så snart vinden flover, siger Christel Seyfarth, arrangør af strikkefestivalen.
Strikkefest i stærk blæst bliver gennemført - arrangørerne er klar med de sidste forberedelser så snart vinden flover, siger Christel Seyfarth, arrangør af strikkefestivalen.

Alligevel er Christel Seyfarth ukuelig optimist.

- Vi har haft fantastiske vejr gennem alle årerne, så nu er det åbenbart vores tur til at tage alt det dårlige vejr på én gang, siger Christel Seyfarth til TV SYD.

Når den stormende kuling er drevet over Fanø - måske allerede i nat, så begynder de arbejdet med at få teltet sat op, og gjort alt klar til åbningen. Og klar bliver de:

- Vi aflyser intet, og har kun flyttet et arrangement Smag på Vadehavet torsdag aften til skolen aula, og vi bliver helt klar til at modtage folk igen i år, lover Christel Seyfarth.