Denne butik overlevede kun 92 dage

Toys'R'Us i Sønderborg slog dørene op for første gang i september. I dag - 92 dage senere - er butikken lukket.

Børnene er i rask gang på vej hen mod skydedørene til Toys’R’Us i Sønderborg, men i dag går dørerne ikke op.

Selvom åbningstiderne på højre side af indgangen indikerer, at butikken skulle være åben, er gitteret stadig nede, og intet legetøj er stillet frem ude foran butikken, som det plejer at være.

- Fra den ene dag til den anden er der bare lukket. Jeg synes, det er noget skidt. Det kunne have været rigtig fedt at købe nogle ting til hende nu her, men det bliver der ikke noget af, siger en ærgerlig Søren Schürmann, der forgæves har trillet klapvognen med sin datter ned til indkøbscentret med Toys’R’Us’ lukkede butik.

quote

Alle troede på det til det sidste.

Lars Bo Kirk, fungerende pressetalsmand for Top-Toy

Butikken er en af i alt 14 BR- og Toys'R'Us-butikker i Syd- og Sønderjylland, der lukker. Det sker, efter at selskabet bag de to kæder er erklæret konkurs.

Mens fire butikker holder åbent året ud, er 10 af butikkerne allerede lukket - her er Toys'R'Us i Sønderborg inkluderet.

Åbnede for 92 dage siden

Og borgerne i Sønderborg nåede ikke at få megen glæde af legetøjsbutikken. Den åbnede for første gang den 28. september i år og nåede derfor kun at have åbent i tre måneder - helt præcist 92 dage.

- Alle troede på det til det sidste, siger Lars Bo Kirk, der er fungerende pressetalsmand for Top-Toy, til TV SYD.

Toys’R’Us indgik i en samling af butikker, som skulle skabe mere liv i området, som ligger lige over for Bilka. Sanne Sørensen, der er souschef i nabobutikken Babysam, kunne da heller ikke skjule sin ærgrelse over, at en butik allerede må lade livet i de nye bygninger, da TV SYD talte med hende i formiddag.

- Jeg synes, det var megaærgerligt. Både for centret her, men bestemt også for personalet, siger hun og fortsætter:

- Vi har jo gået og ventet i Sønderborg på, at der skulle komme sådan en Toys’R’Us. Vi har jo selvfølgelig vores BR nede i Borgen, men det her trækker jo også flere kunder til byen.

BR, som ligger i Sønderborgs indkøbscenter Borgen, er en af de fire udvalgte legetøjsbutikker i Syd- og Sønderjylland, der holder åbent indtil 31. december.

14 BR- og Toys'R'Us-butikker lukker i Syd- og Sønderjylland.
14 BR- og Toys'R'Us-butikker lukker i Syd- og Sønderjylland.
Foto: John Melin, TV SYD

Utilfredse kunder på Facebook

På Facebook-siden Toys’R’Us Sønderborg deler brugerne også Søren Schürmann og Sanne Sørensens ærgrelse. Det er dog ikke kun ærgrelse, men også vrede, der er at spore på siden. Flere synes, at det er urimeligt, at de ikke kan bruge deres gavekort eller tilgodebevis.

- Usmageligt, at man ikke har en chance for at bruge tilgodebevis, penge har i jo fået, skriver Karina Petersen.

Der er også de Facebook-brugere, som var overbeviste om, at de kunne handle sikkert i Top-Toys' burikker på trods af betalingsstandsningen 30. november. Blandt andet fordi BR Danmark på sin Facebook-side skrev, at ”du fortsat kan handle trygt hos os”.

- Bliver en smule stram over, at de går i medierne og siger, man trygt kan handle hos dem, og så får ungerne gavekort til jul og pengene er væk. Det er sgu at svindle folk, skriver Jeanette Ganderup Møller, som fik travlt med at komme afsted til butikken fredag aften, men blev mødt af en lukket dør, selvom det var i åbningstiden.

Lukkede før tid

- Har lige været forbi en lukket butik? Fedt, når man troede, man kunne nå at bruge gavekort i dag? Og I først lukkede klokken 20? skriver Jeanette Ganderup Møller omkring klokken 19 - en time før butikkens normale lukketid.

Den frustration har Top-Toys fungerende pressetalsmand svar på. Det er korrekt, at butikken fredag lukkede tidligere, end den burde.

- Man lavede en fælles lukketid for alle butikker, der hed klokken 18.00, så vidt jeg ved, siger Lars Bo Kirk.

I en pressemeddelelse lørdag oplyser Top-Toy, at gavekort, der er købt efter 30. november, kan refunderes hos kuratorerne. Du kan læse mere om gavekortene her.

DISSE BUTIKKER LUKKER

I Syd- og Sønderjylland lukker følgende butikker straks:

 

BR

  • Tønder
  • Aabenraa
  • Haderslev
  • Kolding (gågaden)
  • Fredericia
  • Horsens
  • Esbjerg
  • Vejle


Toys'R'Us:

  • Vejle 
  • Sønderborg

 

Følgende butikker holder åbent indtil 31. december:
 

BR

  • Kolding (Storcenter)
  • Sønderborg (Borgen)


Toys'R'Us

  • Esbjerg
  • Kolding


Kilde: Top-Toy