Der er hunner blandt ulvene i Jylland

Nye analyser af DNA-profiler fra ulve-prøver indsamlet af dels private og dels af Naturstyrelsen afslører nu, at der er tæver blandt ulvene her i landet.

De seneste DNA-analyser af indleverede ekskrement og spytprøver har endelig påvist, at der er komme ulve-tæver til Danmark.

Det har længe undret forskerne, hvorfor der ikke kunne dokumenteres ulve-tæver blandt de prøver som er taget.

Forskerne mener, der er flere grunde til, at det har taget tid ? en af de væsentligste er, at tæver ikke afmærker deres territorium så ofte som han-ulve.

Thomas Secher Jensen, fra Naturhistorisk Museum, Aarhus, mener at årsagen til at der nu kan findes prøver fra ulve-tæver kan søges i at tyske ulve-kobler, der er komme tæt på den danske grænse.

Unge tæver fra disse kobler bliver smidt ud hjemmefra og søger ledige territorier.

Prøverne, der er fundet positive for tæver, kommer fra flere forskellige områder i Jylland - og altså også fra Sydvestjylland og Sydøstjylland.

?Resultaterne fra tidligere genetiske undersøgelser har vist, at der også er hanner i de pågældende områder, så naturligvis er der stor sandsynlighed for, at der er dannet par allerede? fortæller Liselotte Wesley Andersen fra Institut for bioscience i Aarhus

Hun vil heller ikke afvise, at der allerede har været hvalpe. Det vides endnu ikke, hvor mange forskellige tæver, der er blandt de analyserede positive prøver.

Yderligere læsning om ulve i Danmark kan findes her:

Ulv i Danmak