Der er penge i de arbejdsløse

Aabenraa Kommune er af beskæftigelsesministeriet udnævnt til rollemodel for indsatsen med at få udsatte ledige i arbejde

Det kan som kommune betale sig at spytte en masse penge ind i at hjælpe ledige.

Det viser en opgørelse, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har lavet for Beskæftigelsesudvalget i Folketinget.

De fire kommuner, Hjørring, Aabenraa, Silkeborg og Ballerup vil tilsammen investere 373 millioner kroner ekstra i at få ledige borgere i beskæftigelse fra 2015-2021. Men tilsammen forventer de efterfølgende at høste besparelser på 718 millioner kroner. Dermed ender de med en gevinst på 345 millioner kroner frem mod 2021, viser beregninger fra ministeriet. Det skriver Avisen.dk.

Det får beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til at sende en appel til landets øvrige kommuner.

- Jeg vil klart opfordre kommunerne til at se, hvad de her fire kommuner har gjort og lære af det, og jeg gør mit for at fortælle om deres erfaringer, når jeg kommer rundt i landet, skriver Troels Lund Poulsen i en mail til Avisen.dk.

Aabenraa er én af de kommuner, der puttede penge i en ny beskæftigelsespolitik. Godt 68 millioner kroner er investeret i at få de svageste ledige, kontanthjælpsmodtagere og sygemeldte i job.

Og i kommunen har man hurtigt fået tjent pengene ind igen og endda fået et udbytte af det. Aabenraa har udsigt til en besparelse på 100 millioner - og dermed et overskud på knap 32 millioner kroner.

Aabenraa har bl.a. sendt kontanthjælpsmodtagere på cykeltur til Alpe D'Huez med rigtig gode resultater.