Der er stadig håb for udsolgt landsholdskamp

Forhandlinger om ny landsholdaftale genoptages. Dermed er der håb for, at kvindernes udsolgte træningskamp i Horsens gennemføres fredag.

Der er fortsat mulighed for, at spillerne på kvindelandsholdet kan møde ind til den planlagte træningslejr mandag, og dermed håb for at den udsolgte kamp i Horsens, hvor landsholdspigerne møder Holland, gennemføres.

DBU og Spillerforeningen er nemlig blevet enige om at genoptage forhandlingerne om en ny landsholdsaftale for U21-herrerne og kvindelandsholdet.

- Jeg kan bekræfte, at der er aftalt et forhandlingsmøde klokken 17 i morgen (søndag, red.). Hvor det bliver, har vi ikke fået på plads endnu, siger Simone Boye, der er en del af landsholdets spillerråd, til TV2 Sport.

Den tidligere aftale udløb 5. september, og samme dag brød forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen sammen. 

Et af de store stridspunkter mellem parterne handler om, hvorvidt spillerne skal anses for værende lønmodtagere, når de optræder i landsholdsregi.

Det ønsker Divisionsforeningen, mens DBU står fast på, at spillerne kun skal have én arbejdsgiver - nemlig deres respektive klubber.

Spillerne har meldt ud, at de ikke møder op i landsholdslejren mandag, hvis ikke en en ny aftale er kommet på plads inden da.

Danmark skal 15. september møde Holland til en testkamp på et udsolgt Casa Arena i Horsens, hvor der er plads til omkring 8000 tilskuere.

Hvis tilskuerne vil have mulighed for at se de danske EM-sølvvindere, skal aftalen altså være på plads inden.