Der går over seks millioner klodser til et rigtigt Lego-træ

I det nye Lego House midt i Billund er de lige nu ved at lægge sidste hånd på et mere end 15 meter højt træ bygget af 6.316.611 klodser.

I Lego House i Billund er klatreudstyret i brug, da de lige nu er i gang med at installere en af verdens største Lego-modeller. Et 15,68 meter højt træ bygget af mere end seks millioner klodser og spækket med detaljer og overraskelser. Træet kalder Lego for ”Tree of Creativity” - et kreativitetens træ. 

Det 15,68 meter høje træ er bygget af 6.316.611 Lego-klodser.
Det 15,68 meter høje træ er bygget af 6.316.611 Lego-klodser.
Foto: Lego

Modellen er placeret på stueetagen i Lego House, hvor der bliver gratis adgang, når huset åbner den 28. september.

De gæster, som vælger at købe en billet til Lego-oplevelserne i resten af huset kommer til at gå op rundt om træet, når de går på trappen til næste etage. Det betyder, at modellen kan betragtes fra alle vinkler, hvilket stiller store krav til konstruktionen.

- Vi har designet et træ, som appellerer både til store og små, uanset om du sætter pris på byggeriet, kunsten eller legetemaer - der er noget for alle. På grenene udspilles små lege-scenarier med udgangspunkt i de klassiske Lego-legetemaer gennem mange år, siger Jesper Vilstrup, direktør i Lego House.

Lego House er et unikt oplevelseshus, der er placeret midt i Billund – klodsens hjemsted. Her vil Lego-fans i alle aldre året rundt kunne opleve hele Lego-universet.  Både børn og voksne vil møde en række nye Lego-oplevelser og et hav af klodser, hvor man kan slippe sin kreativitet løs.

Fakta om Tree of Creativity

  • Højde: 15,68 meter
  • Antal LEGO klodser: 6.316.611
  • Totalvægt (inkl. metalskelet): 20 ton
  • Produktionstid: 24.350 timer
  • Installationstid: 1200 timer