Der mangler også læger i de større byer

Flere større byer i syd- og sønderjylland mangler læger, og det fik Tina Ryom at mærke på egen krop, da hun for nylig flyttede til Horsens.

Flere større byer i syd- og sønderjylland mangler læger. I Varde har alle 6 lægepraksisser lukket for tilgang af patienter, og i Horsens har 15 ud af 16 lægepraksisser lukket for tilgang - i midtbyen mangler der lige nu akut 2 læger.

Det fik Tina Ryom at mærke, da hun flyttede til Horsens 1. marts. Den nærmeste læge, hun fik tilbudt, havde praksis 15 kilometer fra handes nye bopæl.

- Jeg synes, det er for dårligt. At få tildelt en læge burde være en formsag, siger Tina Ryom til TV SYD.

 

 

 

Hun både skrev og ringede til kommunen for at få tildelt en læge tættere på, men i svaret fra kommunen var der ikke megen hjælp at hente.

- Vi er godt klar over, at det ikke er holdbart, og vi er i gang med at finde en løsning, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, til TV SYD.

I dag var borgmesteren til et møde med regionen, som har ansvaret for, at der er læger nok til borgerne. Mens politikerne forsøger at finde en langsigtet løsning, har Tina Ryom selv fundet en løsning på lægeproblemet.

- Jeg fik en læge tildelt via mine forældre, siger hun.