TV der bevæger dig

Derfor havnede 40.000 spejdere i Sønderborg

Sønderborg Kommune har blandt andet lagt vægt på ambitionen om at lave en bæredygtig landslejr. Foto: Spejdernes Lejr 2017

Det er efterhånden knap fire år siden, at Sønderborg Kommune sendte en ansøgning afsted om at lægge jord til de 40.000 spejdere, der i dag slår lejr på Kær Vestermark.

Da Spejdernes Lejr 2012 sluttede i Holstebro, gik arbejdet i gang med at kigge fem år frem – mod lejren i år 2017. Og noget af det første, der skulle på plads, var placeringen. Da ansøgningsfristen udløb i november 2013, havde 20 danske kommuner søgt om værtsskabet for lejren i 2017.

Feltet blev så indsnævret til fire kommuner: Frederikshavn, Kerteminde, Slagelse og Sønderborg, og herefter var det op til et udvalg at vurdere kommunernes ansøgninger.

I ansøgningen fra Sønderborg Kommune blev der blandt andet lagt stor vægt på ambitionen om at lave en bæredygtig landslejr, der passer fint med kommunens mål om at blive CO2-neutral i 2029.

- Det handler om at skabe en bæredygtig fremtid i forhold til især jordens ressourcer og jordens velbefindende, men også i forhold til sundheden i menneskets krop og sjæl. Vi håber, at børn og unge vil hjælpe Sønderborg på vej mod en CO2- neutral fremtid, og at de vil blive ambassadører for visionen i hele verden, lyder det blandt andet i ansøgningen.

Valget af Sønderborg som værtsby blev offentliggjort i marts 2014, og siden da har kommunen og spejderne arbejdet intenst på at få hele arrangementet planlagt og udført. 

- Her vrimler det med ildsjæle, som vil stå i kø for at hjælpe og gøre en indsats, skrev daværende borgmester, Aase Nyegaard, i ansøgningen.

Læs Sønderborg Kommunes ansøgning her på kommunens hjemmeside

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden