TV der bevæger dig

Derfor må nogle grille med kul og andre kun med gas

Selvom der nu er indført afbrændingsforbud i alle landets kommuner, så der er lokale forskelle på, hvad der er tilladt. Flere kommuner har forbudt brug af kulgrill på terrassen -mens det alle steder er tilladt at branke pølser i en gasgrill.

Det er meget fornuftigt, at beslutningen om, hvad der er tilladt og forbudt træffes lokalt af folk, der nøje kender deres områders særlige vilkår.

Jarl Vagn Hansen, formand, Danske Beredskaber

I Varde, Esbjerg og Fanø kommuner omfatter afbrændingsforbudet blandt meget andet også brug af kulgrill på terrasser og andet hårdt underlag - mens der i alle øvrige kommuner i TV SYDs område er frit valg mellem kul og gas til grillen.

Læs også Bål forbudt alle steder - over 100.000 må heller ikke tænde kulgrillen

- Vi vil ikke risikere at sætte værdier og menneskers liv på spil på grund af en flyvsk glød fra en kulgrill på terrassen. 

Kjeld Taumann, viceberedskabschef, Sydvestjysk Brandvæsen

Tendensen er den samme på landsplan, hvor langt de fleste kommuner tillader både kul og gas. 

Der er dog en fornuftig forklaring på forskellene, siger formanden Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, der også er chef for Trekantområdets Brandvæsen.

- Det er helt tydeligt, at forbuddet mod brug af kulgrill, er indført i stort set alle kommuner langs Vestkysten, der rummer store sommerhusområder i udstrakte skovområder. Det er meget fornuftigt, at beslutningen om, hvad der er tilladt og forbudt, træffes lokalt af folk, der nøje kender deres områders særlige vilkår, siger Jarl Vagn Hansen til TV SYD. 

Viceberedskabschef Kjeld Taumann hos Sydvestjysk Brandvæsen, der omfatter Varde, Esbjerg og Fanø kommuner, forklarer da også beslutningen om at forbyde brugen af kulgrill netop med den ekstra høje risiko i den vestjyske natur.

- Vi vil ikke risikere at sætte værdier og menneskers liv på spil på grund af en flyvsk glød fra en kulgrill på terrassen, siger viceberedskabschef Kjeld Taumann til TV SYD.

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu