Derfor offentliggør TV 2/FYN og TV Syd Regionsrådets hemmelige BIOS- notat

Direktørerne for de to regionale tv stationer forklarer her, hvorfor BIOS notatet er blevet offentliggjort.

Onsdag i sidste uge, den 17. juni, afslørede TV 2/FYN og TV Syd, at Regionsrådet i Syddanmark nu strammer kravene over for BIOS, der pr. 1. september i år skal stå for al ambulancekørsel i den syddanske region.

Nyheden blev bragt på begge tv-stationer i 19.30-udsendelsen.

Nyheden udsprang fra et hemmeligt BIOS-notat fra Region Syddanmark, hvor der blandt andet står, at regionen nu har sendt "et advokatbrev til BIOS, hvor der udbedes en redegørelse" for, hvordan BIOS vil leve op til kravene om nu kun 10-11 uger.

Som de fleste, der har fulgt med det seneste halve år, kæmper BIOS med at kunne ansætte reddere nok til ambulancerne, når BIOS overtager driften efter Falck. Både TV Syd og TV 2/FYN har fulgt BIOS-Falck-Region Syddanmark-sagen overordentligt tæt.

Det gør vi fortsat, da sagen i allerhøjeste grad har offentlighedens interesse.

Derfor valgte begge tv-stationer i sidste uge at bringe nyheden. Og derfor vælger vi at offentliggøre hele notatet på både tv2fyn.dk og tvsyd.dk, så befolkningen i den syddanske region selv kan vurdere sagen.

Dette sker på trods af, at der i notatet tydeligt står, at Region Syddanmarks advokatbrev-henvendelse skulle holdes "strengt fortroligt for at undgå yderligere negativ presseomtale af BIOS".

Tirsdag valgte Region Syddanmark at politianmelde lækket af det hemmelige BIOS-notat. Hverken TV 2/FYN eller TV Syd vil bidrage til denne politi-efterforskning, da vi selvklart beskytter vores kilder.

se notatet her