Ny rektor for Designskolen: Design skal være mere folkeligt

Når Lene Tanggaard indtager chefstolen på Designskolen i Kolding er ambitionerne store. Og et af de øverste punkter på listen er at lave design til folket.

Onsdag offentliggjorde Designskolen i Kolding, at Lene Tanggaard, som er professor i pædagogisk psykologi, bliver ny rektor på skolen.

1. november begynder hun i oplæring hos den nuværende rektor Elsebeth Gerner Nielsen, og fra årsskiftet skal hun sidde alene i chefstolen.

Og den nyudnævnte rektor har allerede tænkt store tanker om Designskolens fremtid:

- Jeg kunne godt tænke mig at gøre design mere folkeligt igen, som det var i gamle dage, og mere tilgængeligt for folk, siger Lene Tanggaard til TV SYD.

To-do-listen er dog endnu længere og tæller ifølge Lene Tanggaard:

  • Streg under international: Skolen er allerede et internationalt talentværksted for design. Men jeg kunne godt tænke mig virkelig at sætte streg under international.
  • Tiltrække berømtheder: Jeg kunne godt tænke mig at tiltrække nogle 'kæmpe kanoner' til skolen. Eksempelvis som gæsteforelæsere.
  • Partnerskaber: Ønsket er at skabe endnu flere partnerskaber. Skolen har allerede partnerskaber med eksempelvis Lego Fonden, Ecco og kommuner.
  • Skabe nye typer af uddannelser
  • Styrke kvaliteten i uddannelsen

- Jeg kommer ikke med en færdig plan som rektor. Jeg kommer med en række tanker, som skal udvikles med de gode folk på skolen, siger Lene Tanggaard, som glæder sig til at starte i jobbet og lære en masse nyt om design.