Designskolen i Kolding får økonomisk løft

En ny aftale om de videregående uddannelser under Kulturministeriet er netop blevet indgået. Aftalen sikrer Designskolen i Kolding et stort økonomisk tilskud.

I perioden 2011-2014 tilføres designskolen en ekstra bevilling på 4000 kr. pr. studerende. Aftalen vækker glæde hos de sydjyske folketingsmedlemmer Ellen Trane Nørby (V) og Eva Kjer Hansen (V), der har kæmpet for en økonomisk ligestilling mellem Danmarks Designskole og Designskolen i Kolding.
 
Ellen Trane Nørby er medlem af Kulturudvalget i Folketinget og er tidligere kulturordfører for Venstres Folketingsgruppe . Hun har siden 2005 haft fokus på sagen:
 
- Jeg er utrolig tilfreds med, at vi med den nye aftale har besluttet at give et økonomisk løft til den populære Designskole i Kolding. Skolen har bevist, at den kan tiltrække unge fra hele landet, fordi undervisningen og fagligheden er i orden, og kreativiteten spirer blandt de studerende. Vi skal sørge for, at der er stærke kreative uddannelser i hele landet, også i Sydjylland, og det er aftalen med til at sikre fremover, siger Ellen Trane Nørby.

Ligestilling mellem skolerne

Eva Kjer Hansen, der er valgt i Kolding Syd-kredsen, og har for nylig rejst spørgsmålet omkring forskelsbehandlingen overfor Kulturministeren.

- Den ubegrundede økonomiske forskel mellem Designskolen Kolding og Danmarks Designskole var helt uacceptabel og med til at skabe en skævvridning mellem uddannelsestilbud i Jylland og København. Derfor er det glædeligt, at forligsparterne nu er blevet enige om at skabe samme forhold for designstuderende i Kolding som i København, så konkurrencen om de dygtige studerende foregår på lige vilkår, siger Eva kjer Hansen.
 
Begge folketingsmedlemmer er desuden tilfredse med, at det nu lykkes for Designskolen i Kolding at blive gradvist kompenseret for sin momsudgift på 2,6 mio. kr. om året. På den måde sikres nu ligestilling mellem designskolerne, som tidligere ikke har været tilfældet.

Den kreative åre i Kolding

Designskolen Kolding har ca. 390 studerende, og der optages ca. 90 nye studerende årligt. Skolen uddanner designere, der bliver specialister inden for et specifikt fagområde som f.eks. tøj-, møbel- eller grafiskdesign. Og nu kan både skolen og borgere i det sydjyske område glæde sig over, at der også fremover vil blive uddannet dygtige designere, der aktivt kan bidrage til, at det kreative miljø og kulturen fortsat kan udvikle sig i Kolding-området og i resten af Sydjylland:
 
- Kolding Designskole har gennem en årrække været med til at sætte Kolding og hele det sydjyske område på det kreative landkort. De studerende giver de lokale borgere nye kulturoplevelser, når de ofte viser deres flotte arbejde frem, og skolen bidrager til, at kreative miljøer og engagerede kulturpersoner ikke kun eksisterer i de største danske byer. Nej det lever i bedste velgående på Designskolen i Kolding, og den nye aftale vil være med til at styrke det, siger Ellen Trane Nørby.