TV der bevæger dig

Det blev nogle dyre blomster-buketter for hollandske chauffører

Det koster to hollandske chauffører dyrt, at de blæste på reglerne for at nå til Norge med et læs blomster, inden de visnede.

En bøde på 130.500 kr. for overtrædelse af køre- hviletidsreglerne. Det blev prisen, da to hollandske chauffører i  februar 2015 blev standset af Tungvognscenter Syd ved Skærup Rasteplads.

Her var der kun én chauffør i lastbilen, men det viste sig ved kontrollen, at der var to chauffører, der havde kørt fra Holland til Norge. Efterforskningen viste, at begge chauffører havde været i lastbilen under hele turen.

I retten forklarede den ene chauffør, der var medejer af virksomheden, hvordan det hang sammen. De skulle til Norge med blomster, men på vej til Norge opstod der problemer med køleren, der skulle sikre en fast temperatur ved blomsterne.

I samråd med de andre ejere af selskabet besluttede han, at de måtte overtræde køre- hviletidsreglerne for at få blomsterne rundt til kunderne, inden de blev ødelagt. For at sløre overtrædelserne kørte de kun med et førerkort i lastbilens elektroniske sladrehank ad gangen, så det så ud som om køre- hviletidsreglerne blev overholdt.

De to chauffører fik derfor henholdsvis en bøde på 22.500 kr. samt frakendelse af førerretten i Danmark i seks måneder og en bøde på 50.000 kr. samt en betinget frakendelse, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden