Det bliver koldt til skæbnekamp

Det bliver koldt i København fredag, når fodboldlandsholdet møder Italien i skæbnekamp. Men først skal vi have et par gode efterårsdage.

Ugen begynder med behagelige temperaturer op mod 18 grader, men efter tirsdag begynder vejret at ændre sig til det mere efterårsagtige.

Og når det danske fodboldlandshold fredag aften i Parken møder Italien i den afgørende VM-kvalifikationskamp, vil det være blæsende og koldt, lyder det fra meteorolog Tine Zeuthen fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Men først er der dog et par rimeligt gode vejrdage.

- Mandag bliver en rigtig flot og fin dag med sol og temperaturer mellem 15 og 18 grader. I Nordjylland vil der være en del flere skyer end i resten af landet.

- Tirsdag bliver også nogenlunde med sol først på dagen, men med flere skyer, og temperaturer op til 17 grader, siger hun.

Ned ad bakke

Men så begynder det at gå ned af bakke. Vejret slår om, temperaturerne dykker, og Jylland vil få en del regn både onsdag og torsdag.

Jævn til hård vind over hele landet vil få det til at føles ekstra koldt.

- Fra onsdag ser det straks værre ud med rigtig efterårsvej i form af regn og byger og kun en smule sol. Temperaturen falder ned til 12 grader. Torsdag tager vinden til fra nordøstlig retning, og dagtemperaturen falder yderligere. Helt ned til otte grader, siger Tine Zeuthen.

Fredag vil dagtemperaturen ligge mellem 10 og 15 grader.

- Men det bliver blæsende på landsplan med frisk vind til kuling. Det er usikkert, om der kommer regn i København. Jeg tror, det holder sig tørt under landskampen. Muligvis holder nedbøren sig til den sydlige del af landet, siger DMI's vagthavende.