TV der bevæger dig

Det dobbelt-sprogede byskilt fjernet i nat

03:20

Det var en beboer i området, Svend Nikolajsen, der søndag fandt skiltet smidt ind i haven, hvor det stod op af en mur ud mod Omkørselsvejen. Foto: Svend Nikolajsen

1 af 2

Natten til søndag har ukendte gerningsmænd revet Haderslevs meget omtalte dobbelt-sprogede byskilt op af jorden og fjernet det fra placeringen på Omkørselsvejen ved Gl. Haderslev Kirke.

Det var en beboer i området, Svend Nikolajsen, der søndag morgen observerede, at skiltet var væk. Og da han kom ud fra sit hus på Ribe Landevej 3 i Haderslev, fandt han skiltet smidt ind i haven, hvor det stod op af en mur ud mod Omkørselsvejen.

- Skiltet er rykket op af jorden med stor kraft, fortæller Svend Nikolajsen til TV SYD. Han har ikke hørt larm eller tumult fra vejen i nattens løb.

Om der er tale om en politisk aktion eller fuldemandsværk er uvist.

Skiltet, der angiver bynavnet både som Haderslev og Hadersleben, nåede at stå i fred i næsten to uger. Det var Haderslevs borgmester H. P. Geil (V), der tog sagen i egen hånd og fik opstillet skiltet ved byens sydlige indkørsel fra motorvejen. Haderslev blev dermed den første by i grænselandet med et byskilt som på to sprog viser byens navn.

link

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden