TV der bevæger dig

Det dobbelt-sprogede byskilt fjernet i nat

03:20

Det var en beboer i området, Svend Nikolajsen, der søndag fandt skiltet smidt ind i haven, hvor det stod op af en mur ud mod Omkørselsvejen. Foto: Svend Nikolajsen

1 af 2

Natten til søndag har ukendte gerningsmænd revet Haderslevs meget omtalte dobbelt-sprogede byskilt op af jorden og fjernet det fra placeringen på Omkørselsvejen ved Gl. Haderslev Kirke.

Det var en beboer i området, Svend Nikolajsen, der søndag morgen observerede, at skiltet var væk. Og da han kom ud fra sit hus på Ribe Landevej 3 i Haderslev, fandt han skiltet smidt ind i haven, hvor det stod op af en mur ud mod Omkørselsvejen.

- Skiltet er rykket op af jorden med stor kraft, fortæller Svend Nikolajsen til TV SYD. Han har ikke hørt larm eller tumult fra vejen i nattens løb.

Om der er tale om en politisk aktion eller fuldemandsværk er uvist.

Skiltet, der angiver bynavnet både som Haderslev og Hadersleben, nåede at stå i fred i næsten to uger. Det var Haderslevs borgmester H. P. Geil (V), der tog sagen i egen hånd og fik opstillet skiltet ved byens sydlige indkørsel fra motorvejen. Haderslev blev dermed den første by i grænselandet med et byskilt som på to sprog viser byens navn.

link

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden