Rundspørge: Færgepriser skal længere ned

Det er blevet billigere at tage færgen. Alligevel bliver billetpriserne modtaget blandet af passagererne på Fanøfærgen.

Tre gange inden for de seneste tre år har politikerne besluttet at gøre færgetaksterne billigere, men selvom billetterne er blevet billigere, er det ikke alle, som er lige glade for prisen. 

Færgepriser

Går man ombord på færgen koster det 35 kroner.
Tilskuddet fra regeringen har gjort det muligt at tage cyklen gratis med på færgen.
Bor man på øen og skal have bilen, så koster det 150 kr.
Folk, som ikke bor på øen og skal have bilen med, skal betale 195 kr.

I 2015 fik 30 øer mulighed for at nedsætte færgetaksterne for godstransport med op til 80 procent. I 2016 fik øerne et tilskud, der på Fanø betød, at der var halv pris på billetterne i foråret og efteråret (fra 415 kroner til 195 kr for bil - ikke øboer eller sommerhusejer). I år har kommunerne fået endnu et tilskud. Det gør det muligt for øerne også at sænke priserne i vintersæsonen. 

Læs hvad passagerne synes om billetpriserne

TV SYD var med ombord på Fanøfærgen og spurgte passagererne, hvad de synes om billetpriserne:

- Vi kunne da altid godt klare nogle billigere priser, især når vi pendler frem og tilbage, siger Susanne Wather Sørensen, som pendler fra Esbjerg til Fanø.

- For os der bor herovre, som ofte skal have bilen med til et eller andet, ville det være fint, hvis det blev endnu billigere, end det er lige nu, mener Petrea Laursen, pensionist, Fanø.

- Generelt i højsæsonen er de for høje, og så er det blevet lidt bedre efterfølgende med de nye priser, siger Peter Ove Nielsen, pensionist, Flensborg.

- I forhold til hvad det har været før, så er det jo faktisk billigt, siger Børge Thomsen, pensionist, Fanø.