Jan Gintberg: - Sønderborg er dejlig, men jeg køber kun fadøl og burgere her

TV SYD har fanget komikeren i Sønderborg, som netop har fået en ny titel at smykke sig med.

Torsdag blev Sønderborg kåret til Danmarks flotteste handelsby. Dagen derpå løb TV SYD tilfældigt på komiker Jan Gintberg, som var i Sønderborg for at lave optagelser til 'Gintberg på kanten'.

quote

Selv om I bliver den flotteste handelsby i Danmark, så må jeg sige, at jeg køber mine T-shirts i København

Jan Gintberg, komiker

- Jeg er gift med en kvinde fra Vester Sottrup (tæt på Sønderborg, red.), og jeg har altid godt kunnet lide at komme i Sønderborg. Det er en dejlig by med masser af historie, siger han til TV SYD.

Fadøl og burgere - men aldrig tøj

Jan Gintberg synes, der er smukt i og omkring Sønderborg. Alligevel regner den højtråbende komiker ikke med, at han vil shoppe i byen fremover.

- Jeg har selvfølgelig købt nogle fadøl og nogle burgere og været i byen hernede en del gange. Men jeg tror aldrig, jeg har købt et stykke tøj i Sønderborg. Selv om gaden nu bliver flottere, og I bliver den flotteste handelsby i Danmark, så må jeg sige, at jeg køber mine T-shirts i København, siger han.

Sønderborg er ikke den eneste sønderjyske by, der fik en pris ved kåringen af Danmarks Bedste Handelsby 2018. Tønder blev nemlig kåret til Danmarks hyggeligste handelsby. Hovedprisen gik til Vejle, der også løb med den titel i 2014.

Det er en fagjury, der står for den endelige udvælgelse af vinderne - og det sker blandt andet på baggrund af 100 interviews med stamkunder i hver af de deltagende byer.