Allan er fyrværker: Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse

Allan Madsen har hele sit liv drømt om at blive fyrværker. Nu udlever han drengedrømmen.

Der lyder det ene brag efter det andet, mens nattehimlen fyldes med et væld af farver. Selvom det buldrer i ens ører, så er synet det hele værd. Mange af os nyder at se på fyrværkeri blive futtet afsted, og så er der dem, der lever for det. 

En af dem er Allan Madsen, og fyrværkeri er hans helt store passion. 

Som professionel fyrværker kan man hyre ham til at lave fyreværkerishows, og det gjorde Kellers Park Hotel i Brejning i går, da vi gik ind i 2019. 

- Jeg har leget med fyrværkeri, siden jeg var otte år gammel, og så har det udviklet sig lidt. Så det er bare en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, fortæller Allan, der blev uddannet fyrværker i 2015. 

Dengang som otte-årig fik han for første gang lov til at tænde et heksehyl og kaste med stjernekastere. Men i dag er det noget lidt andet fyrværkeri han arbejder med. 

Mange timers arbejde for få minutter
Hundredevis af grå ledninger, 11 tekniske bokse og store mængder fyrværkeri skulle der til for at give tilskuerne i Vejle et show, de ville huske. Allerede klokken 13 på årets sidste dag mødte Allan op for at forberede aftenenes show, og selvom det ofte er mange timers forberedelse, der skal til, for et show på bare fem minutter, så gør det ikke noget. 

Store mængder fyrværkeri skulle der til for at give tilskuerne ved Kellers Park Hotel i Brejning en nytårsoplevelse. 
Store mængder fyrværkeri skulle der til for at give tilskuerne ved Kellers Park Hotel i Brejning en nytårsoplevelse. 

- Jeg gør det gerne, for jeg elsker det her. Også gerne hver weekend resten af året, fortæller Allan. 

Samme tid sidste år stod han også her blandt nytårsfyrvækeriet på Kellers Park Hotel i Brejning. Det er anden gang, han leverer et show her. 

- Jeg laver lidt et show i stil med det sidste år. Fuld skrald på guld, fordi guld vil de bare rigtig gerne have her, siger Allan. 

En nytårsaften, der ikke ligner andres
Mens han futter fyrværkeri af, nyder tilskuerne deres nytårsaften. Allans aften skiller sig lidt ud fra andres, men det er ikke noget, han tænker over, at han står ude i kulden frem for at sidde med venner, familie og spise god mad og drikke vin. 

- Det er jo den krudttosse, den lidenskab, den passion jeg har for fyrværkeri, som gør, at jeg er her i aften. Jeg brænder for det, jeg laver, og jeg elsker at sætte et show sammen, som folk kan nyde, fortæller Allan, der heldigvis har en meget forstående kæreste: 

- Hun siger, "Det er okay. Så må vi hygge en anden dag." Og det gør vi så, siger han.