Det er NU, dræbersneglen skal bekæmpes

Den våde sommer har været herlig for dræbersneglene. Bestanden er eksploderet.

Den fugtige sommer har medført, at antallet af dræbersnegle er eksploderet. De trives nemlig bedst, når det er fugtigt.

- I min have har problemet med dræbersnegle været ekstraordinært stort i år. Der har været et sandt mylder af snegle. Hver aften har jeg kunnet fange mellem 500 og 800 dræbersnegle ved en rundtur i haven, fortæller Jesper Corfitzen fra Haveselskabet.

Ifølge Jesper Corfitzen er der ingen nemme løsninger, når det gælder bekæmpelse af dræbersnegle.

Det bedste er at samle sneglene sammen, slå dem ihjel og smide den i skraldespanden. Hvis du lader de døde sneglene ligge i haven, tiltrækker de endnu flere snegle. De æder nemlig hinanden.

- Netop nu er det ved at være sidste chance, hvis du vil begrænse antallet af dræbersnegle i din have næste sommer. I løbet af den næste måneds tid går sneglene i hi, og så ser vi først noget til dem i april næste år, siger Jesper Corfitzen.

Sådan bekæmper du dræbersneglene ifølge Haveselskabet:

?Gå en tur i tusmørketid eller morgengry og saml sneglene sammen i en spand. Kig under sten, træstubbe, store blade og ved komposten. Kig også under krukker, træplader, kloakriste og lign. steder.

?Hæld kogende vand over sneglene, eller skær dem midt over med en spade el.lign. Så dør sneglen med det samme.

?Smid de døde snegle i skraldespanden, så de ikke tiltrækker sultne artsfæller.

?Led også efter sneglenes æg. De er klare og hvidlige og ligger i små bunker. Slå æggene ihjel ved at trampe på dem.

?Hvis snegleproblemet er af mindre omfang, kan sneglefælder med øl anvendes med god effekt. Fælderne skal tømmes et par gange om ugen.

?Ved at opsætte sneglehegn eller sneglekraver omkring bede eller enkelte planter kan du have planterne i fred for sneglene.