Veganer-mad i kasser stormer frem

At spise grønt er blevet mere moderne og det mærker virksomheden Aarstiderne fra Barrit, der netop har sendt en vegansk måltidskasse på markedet.

Når middagsmaden serveres, er der oftere vegetar-lasange eller grøntsagspasta på bordet. Mere end hver fjerde dansker spiser mindre kød eller væsentligt mindre kød i dag end de gjorde for fem år siden, viser en undersøgelse fra Epinion.

Det grønne er generelt blevet mere moderne og det mærker virksomheden Aarstiderne, fra Barrit,  der netop - på opfrording fra kunderne  - har lanceret en veganer måltidskasse, hvor salget på kort tid er eksploderet. 

Aarstiderne sender hver  uge 45.000 måltidkasser ud til danskere i hele landet, både med og uden kød.

Veganere vil undgå animalske produkter og dem finder man ingen af i den nye kasse, tilgengæld finder man masser af grøntsager, linser, bønner og tofu i kassen, som 1000 mennesker lige nu modtager hver uge.   

 En undersøgeslen foretaget af Epinion viser, at den hyppigste årsag til, at danskerne spiser mindre kød, er sundhed, det svarer ihvertfald 49 procent, mens kun er 9 procent siger, at de gør det på grund af dyrevelfærd

Hos Aastiderne i Barrit, siger 60 % af kunderne til den veganske måltidskasse, at de bestiller kassen, fordi de vil lære at spise sundere og få inspiration til at bruge flere grøntsager i hverdagen.

I dag tager vi  "Med På Job" på Aarstiderne i Barrit. Det er på TV SYD+ 19.55 og 22.35