Det går forrygende for Legolandene

I forrige uge måtte Legoland for anden gang nogensinde lukke for tilstrømningen. Et symbol på, atdet går forrygende for Legolandene.

Merlin-koncernen, som i 2005 købte Legolandene, omsatte totalt for 553 millioner pund. Det svarer til knap 5 milliarder kroner. Merlin driver foruden Legolandene, 11 forskellige brands - blandt andet Sea Life, Alton Towers og Madame Tussauds.

Men det største lokomotiv er Legolandene. De havde en omsætnings-fremgang på hele 11,2 procent.

Der er i dag seks Legolande: Den originale i Billund, en i Windsor i England, to i USA (Californien og Florida) og en i Malaysia.

Og inden årets udgang åbner Legoland i Dubai, og næste år kommer turen til Japen og i 2018 til Sydkorea.

På et pressemøde i dag i England oplyste koncernen, der er planer om fire Legolande mere inden 2020. Måske en eller to i Kina.

Terrorhandlinger rundt i verden påvirker Legolandene. Der bruges flere penge på sikkerhed. I Billund er bl.a. indført stikprøvekontroller af tasker ved indgangen.

 

Fakta om Merling og Legoland

Merlin Entertainments driver over 100 attraktioner, som er fordelt på 23 lande og fire kontinenter.
Der er i dag seks Legoland-parker verden over - den originale i Billund, en i Storbritannien, en i Tyskland, to i USA og en i Malaysia. Tre helt nye Legoland-parker er på vej - en park åbner i Dubai i 2016, en i Japan i 2017 og en i Sydkorea i 2018.
 * Ud over Legoland driver selskabet 11 forskellige brands - blandt andet Sea Life, Alton Towers og Madame Tussauds.
Også de nyere indendørs legecentre med Lego-tema, Legoland Discovery Centre, ejes af Merlin Entertainments.
 * Selv om Lego solgte Legoland, som dengang talte fire parker, til Merlin Entertainments i 2005, har familien Kirk Kristiansen, som står bag Lego, stadig en andel i parkerne.
 * Familien ejer gennem investeringsselskabet Kirkbi en stor procentdel af Merlin Entertainments, som driver temaparkerne med det verdenskendte legetøj.
 Kilder: Merlin Entertainments, Kirkbi