Det går lidt bedre for Solar

Fra koncernens hovedkvarter i Kolding kommer en kvartals-rapport, som viser en svag bedring, men det er et langt sejt træk at vende udviklingen.

Koncernchef Flemming Tomdrup siger, at Solar arbejder i et miljø, hvor der lige nu ikke er nogen vækst. Derfor er det nødvendigt at tage benhårdt fat om omkostningerne, så de passer til udviklingen på markedet.

Opsvinget kommer

Solar A/S har i årets andet kvartal omsat for over 2,8 milliarder kroner og realiseret et driftsresultat på ca. 17 millioner kroner. Med negative vækstrater på de fleste af koncernens markeder er det svært at tjene mere.

- Vi arbejder på at vende udviklingen. Vi ved, at vi kommer sent ind i et efterfølgende opsving, så det er vigtigt at både ledelse og medarbejdere i organisationen bevarer tålmodigheden trods de svære betingelser i øjeblikket, understreger koncernchef Flemming Tomdrup i en pressemeddelelse i dag.

God klima-plan

Solar ser flere gode muligheder i den klima-plan, som regeringen fremlagde i sidste uge. Blandt forslagene er både tilskud til effektivisering af energi-forbruget, støtte til etablering af solceller i store anlæg og ikke mindst tilskud til erstatning af oliefyr med varmepumper.

I Danmark findes der stadig ca. 175.000 oliefyr i boliger uden for kollektivt forsynede områder. I 2010 udløb en ordning, hvor danskerne kunne skrotte oliefyret med tilskud og få en mere tidssvarende opvarmning. Der blev i løbet af et års tid installeret omkring 10.000 varmepumper.

Varmepumper er en miljøvenlig energikilde, der kan være en god forretning for mange private, virksomheder og institutioner, påpeger Solars koncernchef. Investeringen i en varmepumpe kommer tilbage i løbet af fem-otte år.