Det går ud over huspriserne

Naboer til den tomme Nørremarkskolen i Ribe frygter for konsekvenserne, hvis den omdannes til flygtningeboliger. Naboernes muligheder for at protestere ser ud til at blive stærkt begrænset af ny lov.

Normalt vil det tage et år at beslutte, hvorvidt Nørremarkskolen skal omdannes til flygtningeboliger, men på grund af kommunernes akutte behov for boliger bliver processen forkortet til blot to uger, fremgår det af et nyt lovforslag (se artikel om dette ved at klikke på linket nedenfor)

I de to uger kan borgere komme med indvendinger. Men det er alt for kort tid til at gøre en forskel, mener 40-årige Pernille Egholm, der bor tæt på Nørremarkskolen.

- Jeg vil gerne finde mig i noget, men kun til en grænse. Jeg synes, det er groft, at kommunen får frit spil til at beslutte, om der skal bo flygtninge. Det går ud over huspriserne i området, og det er jo os, der har betalt for husene, siger hun til dagbladet Politiken.

Avisen skriver videre:

Hun er absolut ærgerlig over ikke at have længere tid at blive hørt i.

29-årige Lene Madsen forstår også bekymringen og tror, det ville hjælpe, hvis lokalsamfundet blev inddraget mere i kommunens beslutning.

- Jeg synes, der skal være plads til alle, men jeg ved, at det er noget, mange taler om her. Jeg tror, det vil skabe en større åbenhed, hvis borgerne bliver hørt mere, siger hun.

Men Esbjergs borgmester Johnny Søtrup er uenig:

- Tiden er ikke til at nå igennem den normale høringsproces. Så enkelt er det, siger han til Politiken.

I denne måned forventer Miljøministeriet at fremsætte lovforslaget for Folketinget.

Signe Sørensen, speciallærer og nabo til Nørremarkskolen i Ribe: - Det er en knægtelse af demokratiet.

Niels Frederiksen, formand for Lokalråd Ribe: - Det her kan give yderligere modstand overfor flygtningene