Det halter med klima-planer

Inden nytår skulle alle kommuner have udarbejdet et forslag til en såkaldt klimatilpasningsplan. Ifølge Naturstyrelsen er halvdelen af de danske kommuner simpelthen ikke klar endnu, og de har derfor fået udskudt deadline til første kvartal næste år

Har din kommune styr på klimatilpasningen? Det kan danskerne nu få svar på ved at klikke ind på et nyt digitalt kort, der viser, om kommunen er færdige med deres første klimatilpasningsplan.

De nye klimatilpasningsplaner er kommunernes strategi for, hvad og hvor meget de vil gøre for at undgå oversvømmelser.

- Det har været en kæmpe øvelse for kommunerne at lave de meget vigtige planer for første gang. Jeg er virkelig glad for, at de har taget så åbent imod opgaven, og jeg ved, at mange kommuner har lavet et endnu større stykke arbejde, end der var lagt op til. Det viser, at der lokalt bliver taget ansvar for at undgå fremtidige oversvømmelser, siger miljøminister Ida Auken.

På det nye kort kan man se, hvilke steder planen er i høring eller vedtaget, hvor den bliver vedtaget i første kvartal af 2014, og hvor den bliver vedtaget i 2. kvartal.

De 14 første planer har været i høring, og inden nytår vil yderligere 45 kommuner have sendt et forslag til klimatilpasningsplan i høring. 24 kommuner følger efter i 1. kvartal af 2014, mens resten følger senere. Planerne skal i udgangspunktet være klar til at sende i høring inden udgangen af 2013.

Kolding og Haderslev Kommuner er blandt de, der har travlt med at få gjort klimaplanerne færdige.

Se hvilke kommuner. der har lavet klimaplan her: