Det mystiske rum gemte på en lang næse og lidt spindelvæv

Det blev til ingenting og en lang næse, da et mystisk rum i en gammel tyskerbarak blev brækket op.

Der var hverken skeletter i naziuniformer eller tomme flasker med hagekors på etiketten, da Kolding Lokalhistoriske Arkiv fredag formiddag brød en ståldør op til et aflåst rum i en tyskerbarak fra Anden Verdenskrig.

Der var ingenting bortset fra lidt spindelvæv. Rummet under kældertrappen i besættelsesmagtens barakker fra 1943 på Lykkegårdsvej nr. 48 var tomt, rengjort og fremstod oven i købet nymalet.

quote

Ja, det var ikke lige, hvad jeg håbede på.

Steen Rosenvinge Lundbye, kulturarvschef, Museet på Koldinghus

- Ja, det var ikke lige, hvad jeg håbede på, siger kulturarvschef Steen Rosenvinge Lundbye fra Museet på Koldinghus til TV SYD.

- Det havde været sjovere, hvis rummet gemte på noget, som tyskerne havde efterladt, men når jeg nu efterrationaliserer, så er det nok det daværende Civilforsvaret, som har efterladt rummet pænt og nymalet, da de forlod barakkerne sidst i 1990’erne.    

Se i klippet her, da døren brydes op:   

Baggrund

  • I 1943 opførte de tyske besættelsesstyrker barakkerne på Lykkegårdsvej i Kolding. De lavede telefontjeneste og lytteposter til at lytte efter engelske fly.
  • Efter den Anden Verdenskrig blev barakkerne anvendt som ferielejr for de engelske styrker, som havde været udstationeret i det besatte Tyskland.
  • Fra 1949 og mange år frem havde Civilforsvaret CF-kaserne på stedet.
  • I 2001 overgik barakkerne til Kolding Kommune. Frem til 2016 var Kolding Miniby på stedet.
  • Nu skal barakkerne rives ned, og materialerne skal genbruges muligvis til en ny stor børneinstitution.