Det kan du opleve helt gratis i uge 30

Musik inspireret af fuglelyde, ringridderturnering og førstehjælp er nogle af de ting, du gratis kan opleve i den kommende uge.

Tirsdag er der Petanque på stranden i Vejers.
Tirsdag er der Petanque på stranden i Vejers.
Foto: TV SYD arkiv

Tirsdag kan du kaste med sølvbelagte kugler på Vejers Strand. Kugler og målebånd er i katalogkassen ved banen.  Mellem kl. 10 og 12 vil der være en til styre spillets gang. Er du til mere bevægelse i benene, kan du tage med på gåtur i Jelling, hvor man kan blive klogere på steder, planter og dyreliv. Turen starter kl. 10 ved Gormshallen i Jelling.

Onsdag kan du træde ind i middelalderen ved Sønderborg Slot. Her vil flotte riddere dyste i ringridning på den historiske ringriderbane. Turneringen starter kl. 17.

Om aftenen kan du så tage til aftenkoncert i Sommerbiblioteket, hvor den nordiske blokfløjteduo Duo Bragi fortolker fuglenes lyde. Det foregår på Hjerting Strand kl. 19.

Torsdag er der sommerkoncert på Vejle Kunstmuseum. Der er gratis entré, dog skal man sikre sig gratisbilletter via VejleMuseernes hjemmeside eller ved personlig henvendelse til kunstmuseets reception. 

Livredderne står klar på Fanø til at lære dig, hvordan du bjærger en nødstedt.
Livredderne står klar på Fanø til at lære dig, hvordan du bjærger en nødstedt.
Foto: TV SYD arkiv

Fredag vil kystlivredderne på Fanø demonstrere deres udstyr og vise, hvordan du bjærger en nødstedt og giver hjertelungeredning. De giver også strandens gæster gode råd om sikkerhed i og ved vand. Find livredderne ved redningstårnet på Rindby Strand kl. 10.

Vil du have pulsen lidt ekstra op, så kan du tage med på løbetur i Varde. I det gamle Varde Sommerland mødes de friske kl. 9 ved toiletbygningen for at tage benene på nakken.