Det sker der til Royal Run på Vestkysten

Så er der ikke mange dage til Royal Run, hvor der er lagt op til en kæmpe folkefest i Esbjerg.

Kronprins Frederik fejrer sin 50 års fødselsdag den 26. maj med det store løbearrangement Royal Run over hele landet mandag, hvor det er 2. pinsedag.

Esbjerg er et af stederne, hvor Kronprinsen skal løbe, og her er der lagt op til en kæmpe folkefest. Se hele programmet for dagen herunder.

Løbet

Klokken 11 holder borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) åbningstale, inden de første ivrige løbere bliver sendt afsted på one-mile-distancen (1,6 kilometer) med fem minutters mellemrum fra klokken 11.15 frem til 12.55.

Det forventes, at Kronprinsen ankommer til Esbjerg mellem klokken 13.00 og 13.30, hvor han forventes at være en times tid.

I det sidste heat på one-mile-distancen er deltagerne veteraner og soldater fra tre værn. Det heat skydes i gang 13.30.

Klokken 14.20 bliver løberne på 10 kilometer-distancen sendt afsted på en rute rundt i Esbjerg by.

Rutekort
Du kan se rutekortet til Royal Run i Esbjerg her.

Underholdning

Samtidig med Royal Run fejrer Esbjerg by og havn også 150 års jubilæum. DJ’s og andre musikalske indslag sørger for musik langs ruten.

Når kronprins Frederik ankommer, vil faldskærmsshow pryde himlen, der er med til at sætte fokus på Kronprinsens tid i Forsvaret. I Vognbølparken, der ligger lige ved start og mål, har børnene mulighed for at lege på køretøjer fra militæret.

  • Fra 12.00 til 13.00 er der koncert med Out of Words
  • Der er fælles fødselsdagssang for Kronprinsen mellem 14.00 og 14.10
  • Fra 14.45 til 16.15 er der trylleshow med Tryllestøv, der er også laver ballondyr
  • 16.15 til 16.45 spiller Johnny Deluxe 

Kort over start og målområde
Du kan se et kort over start- og målområdet her.

Trafikinformation

Området omkring Gl. Vardevej fra Parkvej til Grådybet og de stikveje, der bliver lukket. Der vil blive hængt skilte op med oplysninger om løbet og afspærrede strækninger.

Parkering er gratis på alle de offentlige parkeringspladser i byen dog ikke i den lukkede løbszone. Der er blandt andet parkeringspladser ved Rybners og Svømmestadion.

Det er gratis at køre med bybusserne til stoppesteder på Gl. Vardevej, Parkvej, Spangsbjerg Kirkevej, Grådybet, Stormgade og Hjertingvej, hvis du viser din kvittering for startnummer eller selve startnummeret.

Du kan få flere informationer på Royalrun.dk eller via Royal Run 18-appen.